2. Poblet - Vallbona de les Monges

2. Poblet - Vallbona de les Monges

Distància del recorregut: 25,660 Km a peu
Temps estimat: 6h 30' a peu
Altura màxima: 771 m a peu
Altura mínima: 388 m a peu
Desnivell acumulat: A peu, 1.202 m (pujada: +586m; descens -616 m)


** Aquest recorregut s'ha de fer d'una tirada ja que no hi ha cap nucli de població entremig amb allotjament.

*** Actualment a Vallbona de les Monges tant l'hostatgeria com  el refugi estan en obres per aquest motiu, s'ha de continuar fins a Rocallaura.


DESCRIPCIÓ A PEU

Sortim del monestir de Poblet en direcció a l’Espluga de Francolí per la carretera TV-7007 i travessem la població per fora. Passem per davant les Coves de l'Espluga i el celler modernista. Atenció, travessem la N-240 i enllacem amb la TV-2336 que va a Blancafort. El traçat del GR®175 segueix per pistes i camins rurals entre parades de sembrat i vinyes i petits bosquets. El paisatge és agrícola majoritàriament, amb conreus principalment de vinyes a la Conca i cereals a l’Urgell amb algunes clapes d’alzinar. En dies calorosos cal anar ben proveït d'aigua i protecció solar. Un cop d'alt del coll continuem per la pista del parc eòlic de la Serra del Tallat. Opcional: En el km 16,630 trobarem el camí que puja  al Santuari del Tallat. Cal sumar-hi 2Km anar i tornar al santuari de més al recorregut total.

Seguim pel GR®175 per pistes entre camps de cereals i un petit bosc de pins i roures que ens durà a Montblanquet, on continuarem per la carretera LV-2338 fins a trobar el camí de Rocallaura uns 200 metres. Pugem per un camí carreter i més endavant per una pista rural amb baixades i petites pujades molt lleugeres fins al camí d’abast dels Bosquets on hi ha una bonica vista del monestir de Vallbona. En alguns trams conserva l’antic empedrat, deteriorat per l’aigua i les motos. Lleu baixada fins a la riera de Maldanell on continuem per la pista asfaltada fins arribar a Vallbona de les Monges.

*** Fins a Rocallaura (cal afegir 7 km més)... Sortim de Vallbona pel  carrer Major en direcció a la carretera o raval del Tallat on agafem el camí d’abast, amb lleu pujada i força pedres soltes. Continuem planejant fins a enllaçar al camí rural de Rocafort de Vallbona a Belltall. Desprès pujarem lleugerament per la part més alta de la serra de Senadelles, entre bosc de pins i roure i camps de cereals durant uns 3 quilòmetres.

A causa del gran incendi als municipis de Vallbona de les Monges, Nalec i Ciutadilla, el passat 20 de juliol de 2016, un tram d'1,400 Km. del GR175 travessa ara per un paratge cremat. El tram afectat es troba entre Vallbona de les Monges (a 5 Km.) i Rocallaura (a 1 Km.), i correspon al tram que travessa el Turó l'Isidre. Durant aquest tram el paisatge és realment desolador.

A partir d’aquest punt baixarem fins travessar la riera de Maldanell on ens enfilarem fins al poblet de Rocallaura. Atenció: per anar als allotjaments, a 400 m. bans d'arribar al poble de Rocallaura, trobarem una bifurcació a la dreta que ens portarà directe als dos establiments (a un 400m.), ja que els dos es troben situats fora del nucli urbà.


EN BTT

S’ha previst una variant per als ciclistes per evitar la pujada/baixada del Cap del Coll. Passat el Mas d'en Jover la variant de bicicletes segueix per la pista fins a trobar la carretera dels Omells. Aquest tram el farem per carretera fins arribar al cap del Coll.


TRACKS PER A GPS:

Descarrega't  AQUÍ el track per a GPS, ruta principal a peu passant pel Tallat

Descarrega't  AQUÍ el track per a GPS, ruta principal en bicicleta de muntaya (BTT)


DISTÀNCIES APROXIMADES:

Fes clic sobre el nom del nucli de població per saber els serveis que disposa.

A PEU (quilometratges aproximats)

 EN BTT (quilometratges aproximats)

  • Km. 2,600  - L'Espluga de Francolí
  • Km. 12,430 - Mas d'en Jover.
  • Km. 13,300 - Inici de la variant de BTT.
  • Km. 14,910 - Tram de carretera al Cap del Coll.
  • Km. 16,900 - Cap del Coll.
  • Km. 20,220- Enllaç al Santuari del Tallat. Anar i tornar 1.780 km en total.
  • Km. 22,190 - Montblanquet (Vallbona de les Monges)
  • Km. 27,450 - Vallbona de les Monges.Km 27,260 - Baixada a Vallbona - ATENCIÓ, tram molt deteriorat.
  • Km 29,330 - Vallbona de les Monges

 PUNTS D'AIGUA:

Trobarem fonts a l'Espluga de Francolí i a Montblanquet. Es recomana portar aigua en qualsevol época de l'any, fins a Montblanquet es pot fer llarg el viatge


 ALLOTJAMENTS

Els allotjaments que es relacionen son els que participen amb el CARNET 6T i que trobareu en aquest tram.

Altres allotjaments feu click AQUÍ


Allotjaments a Vallbona. Hi han diferents bars i restaurants.

RESERVAR. NO ES POT ARRIBAR MÉS TARD DE LES 18.00H.


Allotjaments a Rocallaura. Hi ha diferents restaurant.


Altres allotjaments:  a Belltall (a 10 km de Vallbona i a 4 km de Rocallaura). Hi ha un restaurant.


Altres allotjaments: a Forès (a 15,600 km de Vallbona i a 9 km de Rocallaura). Hi ha un restaurant.

  • Refugi l'Abadia (municipal). Tel. 977 89 27 62 / 696 924 834  -  www.fores.cat   


RECOMANACIONS:

- Aquesta ruta a peu és apta per a qualsevol practicant acostumat a fer senderisme, ja que no comporta cap més dificultat que la distància a recórrer i uns desnivells moderats.

- Cal plantejar-se la ruta en més o menys etapes tenint en compte els dies que disposeu, els vostres objectius i la preparació física.  Es pot fer en qualsevol dels sentits de la marxa.

- Els ciclistes compten amb variants que s’han previst en els llocs més complicats per al trànsit dels ciclistes. El GRÒ175 en BTT requereix un cert nivell d’exigència i preparació física. No es recomana portar alforges.

- Hi ha la possibilitat de contractar el servei de transport de maletes i bicicletes amb l'empresa Drac Actiu: +34 629 213 263.

- Cal informar-se de la previsió meteorològica.

- Cal dur previsió d’aigua suficient per la ruta, i beure regularment.

- Cal protegir-se de les radiacions solars.

- Cal reservar prèviament l'allotjament.

- Hi ha molts nuclis de població que no tenen botigues, restaurants,... per fer els àpats.

- Els dilluns molts establiments estan tancats per festa setmanal.

- En molts establiments no es pot pagar en targeta de crèdit. Hi ha caixers automàtics a: El Pla de Santa Maria, Montblanc, l'Espluga de Francolí i al Pont d'Armentera.

- L’itinerari està senyalitzat amb les característiques marques blanca i vermella de GR, i amb pals direccionals ben identificats que, a més a més, incorporen informació del lloc i de l’alçada. De totes formes es recomana portar el mapa topogràfic editat per l'Editorial Piolet. Venda online o a les llibreries especialitzades, a les oficines de turisme i consells comarcals de La Ruta del Cister.

- Cal respectar l'entorn i les normes establertes pel Paratge Natural de Poblet i pels propietaris dels terrenys de pas.

- Telèfon d’emergència : 112

- Per a qualsevol suggeriment, incidència o anomalia podeu adreçar-vos a: info@larutadelcister.info i al  tel. 977 87 12 47.

  

Sectors: 
2. Poblet - Vallbona de les Monges
3. Vallbona de les Monges - Santes Creus
1. Santes Creus - Poblet
vallbona_de_les_mongescenric_fonts.jpg
essencia_btt_al_gr175_cminerva_selles.jpg
vallbonacrocbaldrich.jpg
punt_de_segellatgec_cccbarbera.jpg
montblanquet_img_20150603_101005.jpg
poblet_a_vallbona.jpg
santuari_del_tallatcccurgell.jpg