3. Vallbona de les Monges - Santes Creus

3. Vallbona de les Monges - Santes Creus

Distància del recorregut: 43,700 km a peu (-6,850 Km desde Rocallaura)

Temps estimat: 11 h 30’ a peu

Altura màxima: 863 m a peu

Altura mínima: 304 m a peu

Desnivell acumulat: A peu, 2.469 m (pujada: +1.157m; descens: -1.312m)

Distància de la variant de Comaverd: 6,850 km

 

** Aquest recorregut es pot fer en dues etapes fins a Rocafort de Queralt i fins a Santes Creus.


DESCRIPCIÓ A PEU

Sortim de Vallbona pelcarrer Major en direcció a la carretera o raval del Tallat on agafem el camí d’abast, amb lleu pujada i força pedres soltes. Continuem planejant  fins a enllaçar al camí rural de Rocafort de Vallbona a Belltall. Desprès pujarem lleugerament per la part més alta de la serra de Senadelles, entre bosc de pins i roure i camps de cereals durant uns 3 quilòmetres.

A partir d’aquest punt baixarem fins travessar la riera de Maldanell on ens enfilarem fins al poblet de Rocallaura.

*** Si sortim de Rocallaura... Sortim del poble de Rocallaura pel carrer de Catalunya i agafem el camí de Belltall que segueix la riera de Maldanell. Passarem per trams de bosc de pins i roures i parades de conreu fins arribar a Belltall. Un cop aquí seguim en per la carretera C-14 a la dreta on agafarem el camí carreter de Forès. Més endavant el camí esta asfaltat pel parc eòlic i planeja per la part més alta de la carena de les Costes, al peu dels aerogeneradors. Deixem la pista asfaltada i continuarem per l’antic camí d’abast de Belltall a Forès, un petit senderó que baixa fins al poblet de Forès. Travessem la carretera T-222 que passa pel barri del Pla de la Bassa i continuem planejant pel carrer de sota la població. Seguim per la pista asfaltada de Conesa que baixa entre boscos i conreus. Continuem baixant pel camí de Rocafort de Queralt fins arribar al nucli de població. Entrem a Rocafort pel portal de Bonet, passem per davant l'Ajuntament i l'església fins arribar a la carretera que uneix Santa Coloma de Queralt amb Montblanc. Travessem la carretera i agafem el camí carreter de Montbrió de la Marca amb forta baixada fins al riu de Vallverd. A partir d’aquí el camí puja fort. La resta és més suau i cap al final va entre camps de conreu, bosc de pi, roure i alzines. Finalment pugem fins arribar a Montbrió de la Marca.

Sortim per l’antic camí empedrat entre marges. Baixem fins a creuar la font Voltada. Pujada, pel mig del bosc, forta i pedregosa resseguint el contrafort de la serra del Comaverd. Més endavant passat el desviament de la variant de BTT arribarem a la Roca del Cogulló, el punt més alt de tot el traçat del sender amb vistes a la Conca i al Camp de Tarragona. El grau del Cogulló esta equipat amb baranes, escales i cable passamà per garantir la seguretat dels senderistes. Superat el grau el sender va descendint paulatinament entre coscolls fins arribar al tram urbà dels carrers que voregen la urbanització Mas del Plata, on continuarem per la pista forestal fins al Pont d’Armentera. Travessem el poble pel pont del riu Gaià i seguim per una pista rural planera entre vinyes que ens durà a Santes Creus.


EN BTT

S’ha previst una variant per als ciclistes per evitar el descens de la roca del Cogulló. Al quilòmetre 26,580 trobarem el desviament que segueix una pista en direcció al coll de Valls on coincideix amb el GR7 fins a trobar el recorregut principal.


TRACKS PER A GPS:

Descarrega't  AQUÍ el track per a GPS, ruta principal a peu passant pel Tallat

Descarrega't  AQUÍ el track per a GPS, ruta principal en bicicleta de muntaya (BTT)


DISTÀNCIES APROXIMADES:

Fes clic sobre el nom del nucli de població per saber els serveis que disposa.

A PEU  (quilometratges aproximats)

 

 EN BTT (quilometratges aproximats)


PUNTS D'AIGUA:

Als diferents nuclis de població  per on passarem trobarem fonts d'aigua. També podem trobar aigua a la Cova Cativera, prop de la Roca de Cogulló, tot i que no ho garantim. Es recomana portar aigua en qualsevol época de l'any.


ALLOTJAMENTS

Els allotjaments que es relacionen son els que participen amb el CARNET 6T i que trobareu en aquest tram.

Altres allotjaments feu click AQUÍ


Allotjaments a Rocallaura. Hi ha diferents restaurants.

Allotjament a Belltall. Hi ha un restaurant.

Allotjament a Forès. Hi ha un restaurant.

  • Refugi l'Abadia (municipal). Tel. 977 89 27 62 / 696 924 834  -  www.fores.cat   

Allotjament a Rocafort de Queralt. Hi ha un restaurant-bar.

Opció amb trasllat a l'hotel: allotjament a Vallverd.

  • Fonda Casa Miret PT-000261- Tel. 977 898 234 - web - Possibilitat de trasllat per part de l’Hotel.

Allotjaments a Santes Creus. Hi han diferents allotjaments i restaurants.

 

RECOMANACIONS:

- Aquesta ruta a peu és apta per a qualsevol practicant acostumat a fer senderisme, ja que no comporta cap més dificultat que la distància a recórrer i uns desnivells moderats.

- Cal plantejar-se la ruta en més o menys etapes tenint en compte els dies que disposeu, els vostres objectius i la preparació física.  Es pot fer en qualsevol dels sentits de la marxa.

- Els ciclistes compten amb variants que s’han previst en els llocs més complicats per al trànsit dels ciclistes. El GRÒ175 en BTT requereix un cert nivell d’exigència i preparació física. No es recomana portar alforges.

- Hi ha la possibilitat de contractar el servei de transport de maletes i bicicletes amb l'empresa Drac Actiu: +34 629 213 263.

- Cal informar-se de la previsió meteorològica.

- Cal dur previsió d’aigua suficient per la ruta, i beure regularment.

- Cal protegir-se de les radiacions solars.

- Cal reservar prèviament l'allotjament.

- Hi ha molts nuclis de població que no tenen botigues, restaurants,... per fer els àpats.

- Els dilluns molts establiments estan tancats per festa setmanal.

- En molts establiments no es pot pagar en targeta de crèdit. Hi ha caixers automàtics a: El Pla de Santa Maria, Montblanc, l'Espluga de Francolí i al Pont d'Armentera.

- L’itinerari està senyalitzat amb les característiques marques blanca i vermella de GR, i amb pals direccionals ben identificats que, a més a més, incorporen informació del lloc i de l’alçada. De totes formes es recomana portar el mapa topogràfic editat per l'Editorial Piolet. Venda online o a les llibreries especialitzades, a les oficines de turisme i consells comarcals de La Ruta del Cister.

- Cal respectar l'entorn i les normes establertes pel Paratge Natural de Poblet i pels propietaris dels terrenys de pas.

- Telèfon d’emergència : 112

- Per a qualsevol suggeriment, incidència o anomalia podeu adreçar-vos a: info@larutadelcister.info i al  tel. 977 87 12 47.

Sectors: 
3. Vallbona de les Monges - Santes Creus
monestir_santes_creus_claustre1c_rutadelcister_roc_baldric.jpg
5.contemplant_la_conca_c_ramon_bonet.jpg
desti_rocafort_de_queraltcadria_borras.jpg
cami_del_cogullo_cfrancesc_escoda.jpg
pujada_al_cogullocenric_fonts.jpg
arribant_a_santes_creus_cfotograf_eva_caballe.jpg