El III Congrés Català de la Cuina se celebra al Camp de Tarragona fins al proper mes de juliol

El III Congrés Català de la Cuina se celebra al Camp de Tarragona fins al proper mes de juliol
dilluns 28 gener, 2019

La cuina catalana ha arribat a ser una cuina de referència amb un impacte indiscutible a nivell internacional. Amb la constatació d’haver desenvolupat un model de creixement i èxit sobre la gastronomia i la cuina catalana es planteja el III Congrés Català de la Cuina, que se celebra a tot Catalunya des de l’any passat i fins aquest 2019. Es tracta d’una oportunitat d’anàlisi i reflexió sobre què ha esdevingut la nostra cuina i, alhora, ha de respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d’èxit, millorar-la i garantir-la per a les properes dècades. És per això que la reflexió que es proposa ha de mirar cap a l’horitzó del 2025.

Aquesta és una iniciativa promoguda per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i el Campus d’Alimentació de la Universitat

de Barcelona, que s’organitza conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, la Universitat Oberta de

Catalunya i la Universitat de Girona amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya.

La missió del congrés és organitzar un procés obert de debat, d’intercanvi d’idees i de resposta als gran reptes que avui té la societat catalana a través de la cuina a Catalunya i extreure’n les corresponents conclusions. En aquest marc es plantegen també al Camp de Tarragona, articulades per la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, diferents activitats formatives i espais de trobada que aglutinen el coneixement acadèmic, científic i dels agents socials d’aquest àmbit.

Les activitats al Camp de Tarragona s’estructuren al voltant de quatre blocs temàtics: gastronomia i formació; nutrició i innovació; gastronomia i territori; i turisme i gastronomia. A més de les activitats ja programades, la filosofia del congrés és acollir i ser altaveu d’iniciatives que ja se celebren al voltant de la cuina i la gastronomia. Així mateix es preveu proposar activitats segons les necessitats i demandes dels agents del sector al territori, pel que els organitzadors estan oberts a rebre suggeriments i conviden a la participació a qualsevol persona o agent que pugui aportar coneixement o iniciatives al projecte.

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls i el Consell Regulador de la DOP Tarragona, són algunes de les entitats adherides que s’han implicat amb el III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona.

logo_iii_congracs_-_camp_de_tarragona_1.jpg