Exposició Palau Ferré i Puig Torné, art i arquitectura a Sarral

Exposició Palau Ferré i Puig Torné, art i arquitectura a Sarral
Data inici: 
dilluns 25 octubre, 2021
Data fi acte: 
dissabte 22 gener, 2022

Exposició Palau Ferré i Puig Torné, art i arquitectura a Sarral

  • Calendari: 25/10/2021 - 22/1/2022
  • Localització: Ajuntament de Sarral

L’Ajuntament de Sarral acull una exposició amb la qual se suma al centenari del naixement del pintor, ceramista i escultor Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000), reconegut enguany per la Generalitat de Catalunya com a Any Palau Ferré. Concretament, s’ha inaugurat una mostra d’obres que mostren els vincles d’amistat entre Palau Ferré i el reconegut arquitecte sarralenc Joan Puig Torné (Sarral, 1929 – Barcelona, 2020), que a més destaquen pel protagonisme de la figura femenina. L’exposició estarà oberta fins el 22 de gener del 2022.

Així, s’hi pot veure un retrat a l’oli que Ferré va pintar de l’esposa de Puig Torné, Elisa Rojas. Es tracta d’una obra molt especial de Palau Ferré, ja que són molt pocs els retrats personals que l’artista faria al llarg de tota la seva trajectòria. L’exposició es va inaugurar divendres passat, amb l’assistència de l’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, el comissari de l’Any, Francesc Marco-Palau, la filla de l’arquitecte, Elisa Puig i l’historiador de l’art Damià Amorós.

Elisa Rojas va evocar les tardes que passaven ambdós artistes a l’estudi del pintor, conversant sobre l’obra. També es va recordar l’amistat del pintor amb altres famílies sarralenques, que conserven obres de petit format en les seves col·leccions particulars, una part de les quals es poden veure en l’exposició.

La mostra es completa amb una col·lecció de fotografies en la qual es pot veure una de les principals col·laboracions entre els dos artistes: una escultura ceràmica de grans dimensions per la façana del noviciat de la Sagrada Família de la Seu d’Urgell, una obra de l’arquitecte sarralenc, que avui es pot tornar a contemplar en directe. Per a l’ocasió, també s’ha editat un catàleg i es difon un audiovisual sobre les diferents col·laboracions de Palau Ferré i Puig Torné, emmarcades en el context històric.

 

Fotografia: Retrat d’Elisa Rojas del pintor montblanquí.

wretrat_delisa_tojas_esposa_de_josep_puig_torne._oli_sobre_tela._maties_palau_ferre.jpg