Fira del Bandoler a Alcover

Fira del Bandoler a Alcover
dijous 10 octubre, 2019

Alcover es convertirà, del 10 al 13 d'octubre, en l'epicentre de les trifulgues bandoleres i en la trobada dels lladres de camí ral que actuaven a les comarques del Camp de Tarragona. La Fira de Bandolers d'Alcover celebra la seva 17a edició amb un programa d'actes que ens farà reviure la història local en un marc incomparable com és el nucli antic de la vila.

Morells i Voltors, els dos bàndols, ens transportaran fins als segles XVI i XVII amb les diferents escenificacions teatrals, l'eix vertebrador de la Fira. Al llarg de tots els dies, Alcover comptarà també amb el mercat de productes de la terra i artesania pels carrers del nucli antic.

La cita bandolera més important de Catalunya es presenta amb algunes novetats repartides en els més de 50 actes s'han programat per a tots els públics.

Actes destacats de la 17a edició

Dijous 10 octubre

Inauguració de la Fira amb la conferència sobre les novetats de la recerca dels Morells i Voltors a càrrec de Josep Cañabete i Alba Alonso. (19h- Ca Cosme)

Tot seguit es farà la presentació de la nova cervesa Alcobeer sorgida de la unió entre La Mula i La Rosita. (20h- església Vella)

Divendres 11 octubre

A la Gran taverna de la plaça Nova, se li suma un nou racó gastronòmic i teatral: la Taverna de l'església Vella amb una mostra i tast de productes alcoverencs.

Com a novetat, arriba la Baixada del Bandoler que anirà en cercavila de l'església Nova fins a la plaça Nova. (23h)

Ball de Fira amb AllCovers i la Banda del coche rojo (23:30h-plaça Nova)

Dissabte 12 d’octubre

La Bandolerada, una gimcana en què petits i grans es disfressen de bandolers. (11h-plaça Vella). A la tarda ens espera la tradicional i esbojarrada baixada d'Ornis (andròmines) (16h-pels carrers del poble)

I per acabar la nit Concert de Fira amb The Welcome Band (00:30h-pavelló Municipal)

Diumenge 13 d'octubre

Trobada de capgrossos i gegants (12:30h)

Espectacle La roda del temps de la Cia. La Resclosa que ens convida a fer un viatge de 400 anys en el temps on podrem canviar el decurs de la història.

Concert Bandoler amb Fenya Rai

Al llarg de tots els dies de Fira, es duran a terme pels carrers del poble, diferents representacions teatrals dels bandolers amb espectacles com El conte de la nena sense por, Benvinguts a la taverna dels bandolers!, Morells i Voltors es veuran les cares per primer cop, Commedia Dell'Arte, La Dolça Llar del bandoler i l'Esbatussada bandolera.

Més informació: http://alcover.cat/

bandolers_2019_cc_1.jpg
fira_2018_194.jpg
fira_2018_219.jpg