Retorn a la Capona

Retorn a la Capona

Juga a la Peripècia de La Capona i ajuda l’Acor a tornar a casa seva.

 

Vols fer un viatge al passat? La ruta de la Capona constitueix un autèntic museu a l’aire lliure on hi trobaràs en un recorregut d’un quilòmetre i mig de construccions de pedra seca com ara barraques, cossiols, marges, amagatalls...i moltes altres sorpreses!

 

Es tracta de construccions de gran valor històric, catalogades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, que es van edificar pedra sobre pedra - sense elements com el fang o ciment- trobant un punt d’equilibri entre elles. Recorre la ruta de la Capona, troba els diferents elements i fes-los servir per a construir la nova llar de l’Acor. Jugant a aquesta Peripècia ajudaràs a que les construccions de pedra seca no caiguin en l’oblit...i que l’etèria Acor torni a casa seva.

 

T’hi apuntes? És totalment gratuït!

 

Diu la història que fa molts anys, al món hi vivien les etèries, guardianes de la terra forjades a partir de la imaginació de les persones. Però, amb el pas del temps, els éssers humans
han anat oblidant-se d’elles. L’etèria guardiana de la Capona és l’Acor i va estar a punt de desaparèixer: les terres que conreava i les construccions de pedra seca on vivia van estar abandonades durant molt de temps.

 

Ara, ha arribat l’hora que juguis a Peripècia i coneguis aquest patrimoni d’incalculable valor... i l’ajudis a construir la llar de l’Acor amb pedra seca! Peripècia és un món fictici protagonitzat per les Etèries, guardianes del territori forjades a partir de la imaginació dels éssers humans. Amb el pas del temps, tant la terra com la imaginació de les persones s’han anat deteriorant, fet pel qual les Etèries estan en perill de desaparèixer. Amb aquest nou projecte, es pretén dinamitzar espais d’interès poc coneguts, però que tenen un gran potencial de cara a transmetre valors com ara la protecció del medi ambient, el reconeixement del patrimoni o l’adquisició d’hàbits sostenibles. Pot el turisme ser regeneratiu?

 

Sota aquesta narració comuna, l’objectiu és anar desenvolupant un seguit d'experiències en diferents punts del territori català, amb una clara voluntat divulgativa i lúdica. Tot i que aquestes van destinades a un públic majoritàriament familiar i també a centres escolars - públics de totes les edats poden gaudir de l’experiència.

 

Aquesta experiència pot jugar-se a través del dispositiu mòbil o en format paper.

 

Web: 
https://www.peripecia.cat/la-capona/
la_capona_02.jpg
cartell_qr-la_capona-baixa.jpg