Jornades Europees del Patrimoni a l'Alt Camp

Jornades Europees del Patrimoni a l'Alt Camp
divendres 11 octubre, 2019

A l'Alt Camp s'han inscrit les següents activitats dins les Jornades Europees del Patrimoni 2019:

Visita guiada amb llengua de signes al Reial Monestir de Santes Creus

El Monestir de Santes Creus oferirà el pròxim 12 d’octubre a les 10.30 hores aquesta activitat de visita guiada al monestir adaptada per a tothom,

ja que serà amb servei d’interpretació en llengua de signes catalana.

És necessària la reserva prèvia.

Per a més informació i reserva:

reservesmonuments.acdpc@gencat.cat

Jornada de portes obertes al Reial Monestir de Santes Creus

El 12 i 13 d’octubre el Reial Monestir de Santes Creus obre les portes de manera gratuïta. La visita serà per lliura amb possibilitats de tenir una audioguia.

L’horari d’obertura és de 10 a 17 hores.

Més informació: http://patrimoni.gencat.cat/ca/coleccio/reial-monestir-de-santes-creus

Visita teatralitzada al Castell de Rodonyà

El pròxim dia 12 d’octubre de 19 a 21 hores es farà la visita teatralitzada al Castell de Rodonyà. Un Castell que és un dels principals exemples de l'arquitectura senyorial d'època renaixentista del Camp de Tarragona. Es farà un recorregut per la història del castell, acompanyats dels personatges que l'han habitat al llarg dels segles, recordant episodis i fets rellevants que hi ha succeït al llarg del temps.

Per més informació, consulteu la pàgina web de l’Ajuntament:

http://www.rodonya.altanet.org/

Joves Músics i el Romànic del Pla

El dissabte dia 12 d ‘octubre de les 18 a les 20 hores, l’Ajuntament del Pla de Santa Maria ha preparat una activitat per a descobrir l'església romànica de Sant Ramon. Serà una nova experiència de la mà de joves músics. La música ens envoltarà i ens transportarà al món del romànic cistercenc ple de llums tènues, quelonis i escenes bíbliques que ens observen des dels capitells de les imponents pilastres i tot plegat sota una rosassa espectacular.

Reserva prèvia necessària

Telèfon de reserves: 977 630 006

E-mail reserves: aj.pla@altanet.org

Visita guiada a la Ruta de la Capona

El diumenge dia 13, al terme del Pla de Santa Maria, a les 10 hores, es realitzarà la visita guiada d’aquestes construccions de pedra seca que són el testimoni d'una època passada: La pedra com a únic material per separar finques, per traçar camins, per proporcionar recer, per aprofitar l'aigua, per fer el màxim amb el mínim.

Reserva prèvia necessària. Un cop feta la reserva se us donarà les indicacions i lloc de trobada.

Telèfon de reserves: 977 630 006

E-mail reserves: aj.pla@altanet.org

Visita comentada a Vilardida

El 13 d’octubre d’11 a 13 hores el Centre d’Estudis dl Gaià, farà una visita comentada a Vilardida, terme municipal de Montferri i Vila-rodona. El veïnat de Vilardida és un nucli de població emblemàtic del paisatge de la part central del Gaià que des de temps immemorials ha esdevingut estratègic, com a cruïlla històrica que vertebra aquest territori. Visita comentada a càrrec del CEG i presentació del cicle de conferències de les intervencions arqueològiques

Per a més informació: http://centreestudisgaia.cat/

Visita guiada a l'Esglèsia de Sant Pere de Vilabella

El pròxim 12 d’octubre de les 11 a les 13h es realitzarà la visita guiada a l’Església de Sant Pere de Vilabella, d’estil neoclàssic, és una construcció monumental que, a banda del seu interès artístic, ens sorprèn amb un relat sobre la seva construcció: l’esforç i la tenacitat de tot un poble.

Reserva prèvia necessària

Telèfon de reserves: 977620161

Per a més informació: http://www.vilabella.altanet.org/

Visita guiada Bandolers, pedres i palaus

Els propers 12 i 13 d’octubre el Museu d’Alcover ha preparat per a les 12h de migdia la descoberta del nucli antic d'Alcover, esplèndid pel seu passat renaixentista, i del museu. Gaudireu de la ruta urbana i a Ca Batistó, reviureu els secrets de la vida burgesa, viatjareu al Triàsic de les Muntanyes de Prades a través dels fòssils marins i fareu un tast de producte local, la nostra cervesa artesanal Rosita.

Reserva prèvia necessària

Telèfon de reserves: 977 846 452

E-mail reserves:

museualcover@alcover.cat

Per a més informació:

http://museualcover.com/

Fitxers adjunts: 
jornades-europees-del-patrimoni-2019.jpg