La gent de la Cova del Gat a Figuerola del Camp

La gent de la Cova del Gat a Figuerola del Camp
Data inici: 
dissabte 19 setembre, 2020
Data fi acte: 
dissabte 19 setembre, 2020

El dissabte 19 de setembre tindrà lloc a Figuerola del Camp la sisena edició de la Diada de la Fundació i Patrimoni Cultural de Figuerola que organitza la Fundació Privada Catalana per l'Arqueologia Ibèrica (FPCAI), que aquest any celebra el seu 20è aniversari.

La diada començarà a les 9.00h amb dos circuits pel patrimoni del terme de Figuerola, en el primer es visitaran les tres esglésies romàniques del municipi i en el segon, la Torre de la Mixarda i la Cova del Gat, jaciment al qual es dedica la present edició d'aquesta diada. 

Al migdia, entre les 12h i les 14h, el Grup de Teatre "Quin Batre!" realitzarà una representació de la vida i els costums de l'època del bronze inicial, aquest tipus de representació en forma de recreació històrica ja és un costum d'aquesta jornada. Aquest any, la representació es durà a terme a l'esplanada del Castell de l'Oleguer i suposa el retorn de l'activitat pels Quin Batre! Després de la situació generada per la Covid-19. Així doncs, els responsables del grup de tratre ja fa setmanes que treballen per a donar forma a la recreació històrica i adaptar-la a les noves mesures de seguretat marcades pel PROCICAT, d'aquesta manera l'aforament de l'esdeveniment es veurà limitat als 30 assistents per representació, s'obligarà a mantenir la distància de seguretat i a dur la mascareta.

A la tarda, a partir de les 18h, a la Sala de la Cooperativa de Figuerola, hi tindrà lloc l'acte central de la Diada. En aquest, el Sr. Àngel Segarra, president de la FPCPAI, presentarà els actes del 20è aniversari de l'organització i donarà pas a la presentació del llibre "La Cova del Gat, mil anys d'enterraments, des del calcolític fins al bronze inicial" on intervindran els seus autors, el Sr. Rafel Micó Pérez i el SR. Roger Molinas Amorós.

A continuació, per concloure la Diada tindrà lloc l'actuació musical de Maria Jacobs Trio. 

figuerola_img_5592.jpg
figuerola_img_8744.jpg