Museu Etnogràfic i Històric de Figuerola

Museu Etnogràfic i Històric de Figuerola

El Museu Etnogràfic i Històric de Figuerola és un espai recentment reformat, amb un discurs expositiu innovador i atractiu. L’objectiu és que el visitant descobreixi la identitat de Figuerola i la seva essència de poble. Els mitjans audiovisuals, la llum, el so i una museografia evocadora permeten copsar sensacions, vivències, records,… que ens apropen a les històries de vida d’un poble de pagès en el trànsit del segle XIX al XX.

El recorregut expositiu s’estructura en quatre àmbits. A l’exterior, sota una porxada, es mostren diferents estris agrícoles, que formen part de la col·lecció etnogràfica del museu. Des del pati, s’accedeix al vestíbul, concebut com a punt de rebuda al públic. Ací hom hi pot conèixer la història de la vila, els seus trets característics i el seu patrimoni cultural i natural. Destaca l’exposició d’una part representativa de la col·lecció d’arqueològica del jaciment neolític de la Cova del Gat.

En el tercer dels àmbits, el discurs se centra en la crisi de la fil·loxera i el despoblament del camp. L’escenografia ens apropa a conèixer la desesperança d’un matrimoni de pagesos en el moment d’abandonar la seva terra. El recorregut es completa amb l’espai íntim de la cambra, on una veu en off  ens parla de les estratègies matrimonials i dels pactes entre famílies per tal de regular la transmissió del patrimoni.

Adreça: 
Carrer de Dalt, 3
Telèfon: 
977 63 01 75
E-mail: 
aj.figuerola@altanet.org
Codi postal: 
43811
Fax: 
977 631 389
Web: 
http://figuerolaturisme.cat/museu/lessencia-dun-poble/
Preu: 
http://figuerolaturisme.cat/museu/tarifes-i-horaris/
20170804_130937-01.jpeg