Museu del vi i celler modernista de l'Espluga de Francolí (Museu tancat temporalment)

Museu del vi i celler modernista de l'Espluga de Francolí (Museu tancat temporalment)

El Celler Cooperatiu de l’Espluga de Francolí és l’edifici insígnia dels cellers modernistes de Catalunya. Àngel Guimerà li dedica el sobrenom de "La catedral del Vi", nom fet servir, després, per molts altres cellers de Catalunya. Fou projectat per Lluís Domènech i Montaner i el dugué a terme l'any 1913 el seu fill, també arquitecte, Pere Domènech i Roure. L’espluguí Josep Maria Rendé i Ventosa, (1877-1925), "l’apòstol del cooperativisme a Catalunya", fou el precursor, en temps de la Mancomunitat, de la Cooperativa de l’Espluga, i de moltes altres.

Fundada el 1902, és una de les societats cooperatives més antigues de Catalunya. Consta de tres naus amb una bella decoració exterior, recentment restaurada. Pocs cellers de Catalunya són tan majestuosos i bells com aquest. La Cooperativa Agrícola de l’Espluga, motor de modernitat, hi ha transformat l'interior sense perdre cap dels elements arquitectònics. Hom hi pot comprar vi, cava, oli i fruits secs de la Cooperativa.

Actualment acull el Museu del Vi, estructurat en tres nivells de I'edifici. En un primer nivell soterrat, tot habilitant els antics cups, s'exposa la història, el cultiu i I'elaboració del vi. Un segon nivell, entre les tines, és destinat a explicar l'elaboració moderna del vi. En un tercer nivell, per damunt les majestuoses tines, s'exposa I’edifici com a obra modernista, acompanyat de tres audiovisuals.

Adreça: 
Av. Josep Mª Rendé i Ventosa,5
Telèfon: 
977871711 (botiga) i 977871220 (reserves visites).
E-mail: 
turisme@esplugadefrancoli.cat
Codi postal: 
43440
Web: 
http://www.esplugaturisme.cat/
Horaris: 
De dilluns a divendres de 9-12.30 / 15.30-18h. Dissabtes, Diumenges i festius, 10-13.30h.
Museu del Vi de l'Espluga.JPG