Presentació

Presentació

El GR175, La Ruta del Cister segueix el traçat del GR175 i està integrat dins l'extensa xarxa de senders abalisats d'Europa i és l'únic sender que enllaça els tres monestirs més emblemàtics d'aquest ordre a la Catalunya Nova: Santes Creus, Poblet i  Vallbona, situats a les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell, respectivament.

El traçat és circular amb un total de 105 quilòmetres i 108 quilòmetres per als ciclistes. Compta amb 4 variants en els llocs més complicats per al trànsit dels ciclistes. Està totalment senyalitzat en ambdós sentits de la marxa amb les característiques marques blanca i vermella de GR (sender de Gran Recorregut), amb pals direccionals ben identificats que, a més a més, incorporen informació del lloc, de l’alçada i la connexió amb d’altres senders GR i PR de la xarxa. També compta amb les infraestructures necessàries: passeres, baranes, escales, etc. per fer més còmoda i segura la caminada.

Aquesta ruta és apta per a qualsevol practicant acostumat a fer senderisme, ja que no comporta cap més dificultat que la distància a recórrer i uns desnivells moderats. Es pot plantejar fer-la amb més o menys etapes, tenint en compte els dies de què es disposen, els objectius i la preparació física.

Els usuaris podran gaudir d’algunes experiències impactants com participar en la pregària de vespres tot escoltant el cant dels monjos de Poblet, després d’haver realitzat una magnifica excursió per les muntanyes de Prades i Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i, l’endemà, una vegada arribats a Vallbona de les Monges, havent travessat les vinyes de la Conca i els sembrats de l’Urgell, participar en les pregàries de les monges i deixar-se embolcallar pels seus cants, o bé caminar per la feréstega carena del Cogulló i les terres planes de l’Alt Camp fins a arribar a Santes Creus i passejar tranquil·lament pel monestir, gaudint de tots els racons, i poder escoltar les llegendes medievals que conten els guies. De ben segur que aquestes vivències, que només en aquesta ruta trobaran, no els decebran.

I és que el GR175, La Ruta del Cister és molt més que un sender: és el vincle d’unió entre els tres monestirs del Cister més rellevants de Catalunya, el fil conductor per la història dels seus pobles, l’aproximació a unes terres modelades per l’home en alguns indrets i a una natura salvatge entre d’altres, el tast d’una gastronomia autèntica arrelada a la terra i el contacte amb la gent que hi viu i que estima aquests paisatges. És tot allò que cadascú estigui disposat a trobar-hi. És el GR175, La Ruta del Cister!

El CARNET 6T, la targeta de pas del l'itinerari de la Ruta del Cister a peu o en BTT, GR175

 

L'ITINERARI DE LA RUTA DEL CISTER, GR175 A PEU EN 5 DIES ATÈS A L'OFERTA D'ALLOTJAMENT DISPONIBLE

 

 

ATENCIÓ: canvi de traçat a causa dels aiguats del 22 d'octubre de 2019 no es pot accedir a Montblanc pel pont vell. Del cementiri de Montblanc a la torre del Portal de Sant Antoni el traçat ha canviat:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr175-montblanc-canvi-tracat-aiguats-22-oct-2019-42964087

DESCÀRREGUES

Track per a GPS, itinerari principal a peu passant pel Tallat (actualitzat l'any 2018)

Track per a GPS, itinerari principal en bicicleta de muntaya (BTT)

Track per a GPS, itinerari variant GR175-6 per Blancafort i Solivella (edició 2018) a peu i en BTT

 

Ara també pots fer el itinerari de La Ruta del Cister a cavall.

Consulta directament a les hípiques:

- Centre hípic Rodonyà

- Club hípic Conca de Barberà (Montblanc)

- Hípica Rocaplana

 

coll_de_la_vena-pnin_cedgar_rosich_1bis.jpg
arribant_a_poblet_cedgar_rosich.jpg
arribant_a_santes_creus_cfotograf_eva_caballe.jpg
vallbona_de_les_mongescenric_fonts.jpg