Setembre Cultural a Figuerola del Camp

Setembre Cultural a Figuerola del Camp
dijous 30 agost, 2018

Un any més, Figuerola del Camp viurà un mes de setembre molt actiu culturalment parlant.

IV Festival Internacional de Música a la fresca Figuerola - Miramar 2018

Per quart any consecutiu des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Figuerola del Camp s’organitza un Festival Internacional de Música a la Fresca. Diferents espais del nucli urbà de Figuerola i de la pedania de Miramar es convertiran en improvisats auditoris de música per a què el públic pugui gaudir d’una programació amb propostes d’àmbit nacional i internacional.

El primer dels concerts va tenir lloc el 18 d’agost, a la zona coneguda com El Verger, al carrer de Dalt. El grup italià Spaghetti Western Trio que va oferir un concert de blues i Jazz.

El 10 de setembre, aprofitant la commemoració de la Diada Nacional de l’11 de Setembre, la Plaça de la Llibertat serà l’escenari a dos quarts de vuit del concert de cançó catalana, a càrrec de la solista Maria Baraona, acompanyada a la guitarra per David Garcia. En acabar es servirà rom cremat als assistents.

El darrer concert s’ha programat per al diumenge 23 de setembre i es celebrarà al nucli històric de Miramar. A dos quarts de set de la tarda i després de la missa en honor de Sant Mateu, el assistents podran gaudir del repertori musical de la cantautora Adeline.

El Festival, que és gratuït, compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de l’Associació de Veïns de Miramar.

Va Diada dels Museus i del Patrimoni Cultural de Figuerola del Camp

El proper dia 29 de setembre la Fundació per l' Arqueològica Ibèrica ha organitzat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figuerola del Camp, la Cinquena Diada dels Museus i del Patrimoni Cultural de Figuerola del Camp, enguany la temàtica se centrarà a l’Antiga Grècia.

De 10.00 a 12.00 hores es podran visitar les esglésies romàniques de Sant Mateu a Miramar, Sant Jaume a Figuerola i l'església vella de Sant Salvador de Prenefeta.

Com és habitual també hi haurà una representació teatralitzada de la vida i societat de l’antiga Grècia de les 12.00 a 14.00 hores.

A les 19.00h a la Sala de la Cooperativa hi haurà una conferència a càrrec de Joaquim Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia i Director del Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili.

En acabar la conferència es clourà la diada amb un actuació musical.

concert_figuerola.jpg