Temporada de Teatre a Tàrrega

Temporada de Teatre a Tàrrega
Data inici: 
divendres 08 febrer, 2019
Data fi acte: 
dijous 21 febrer, 2019

 

DIJOUS 7

A les 8 vespre. . Lectura de fragments de la peça Situació Bis (1958) a càrrec d’alumnes de l’Institut Alfons Costafreda. La Regidoria de Cultura ofereix sessions de lectures dramatitzades de textos teatrals de Manuel de Pedrolo. És una altra de les iniciatives amb què la capital de l’Urgell posa en valor el llegat literari de l’escriptor de L’Aranyó. Es dona continuïtat així a la celebració de l’Any Pedrolo, el qual commemora el centenari del seu naixement. Els encarregats de les lectures seran alumnes de centres de secundària de Tàrrega: Institut Manuel de Pedrolo; Institut Alfons Costafreda; Col·legi Sant Josep – Vedruna Tàrrega; Escola Pia; i EASD Ondara. La voluntat és apropar als joves les creacions literàries de Pedrolo. Les lectures s’han preparat mitjançant tallers d’interpretació impartits per l’actriu Marta Pérez, una de les components de la companyia T de Teatre. Pedrolo fou un autor prolífique conreà tots els gèneres. La seva producció dramatúrgica deixà títols de gran interès, sobretot en el teatre existencialista i l’absurd. Són peces teatrals que desafiaven la censura franquista denunciant l’opressió del poder i la societat tancada de l’època. 

DIJOUS 14

A les 8 vespre. Lectures dramatitzades de textos teatrals de Manuel de Pedrolo: Cruma (1957) amb alumnes del Col·legi Sant Josep-Vedruna. L’Any Pedrolo continua amb més propostes que recuperen el llegat literari de l’autor. Cruma és la primera producció teatral de Pedrolo, la qual reflexiona sobre la incomunicació. 

DIJOUS 21

A les 8 vespre. Lectures dramatitzades de textos teatrals de Manuel de Pedrolo: D’ara a demà (1977) a càrrec d’alumnes de l’Escola Pia. D’ara a demà és una crítica vers la moral burgesa. 


Adreça: 
Biblioteca Comarcal
Web: 
http://www.culturatarrega.cat
Preu: 
Entrada gratuïta
pedrolo4.jpg