Travessa solidària #TOMBALACONCA

Travessa solidària #TOMBALACONCA
dissabte 12 juny, 2021
Travessa solidària #TOMBALACONCA 

Travesses Solidàries engega la travessa #tombalaconca, que té per objectiu recaptar fons per ajudar les famílies de la Conca de Barberà més afectades per l’emergència sanitària de la Covid-19.

 

La iniciativa, que es durà a terme en dues fases, proposa dues rutes, una corrent i una en btt o gravel, per diferents espais naturals de la Conca de Barberà.

 

La travessa corrent contempla un recorregut circular de 100 km amb un desnivell de 2.500m que començarà i acabarà a Montblanc passant per l’Ermita de la Trinitat cap a l’Espluga de Francolí, el mirador de la Pena, el tossal de la Baltasana, per baixar cap a Vallclara, el castell de Riudabella i cap a Vimbodí, per seguit cap a Senan, Forès, Rocafort de Queralt, Montbrió de la Marca i fins a Sarral i Cabra del Camp arribant a Prenafeta per acabar, un altre cop, a Montblanc. Aquesta travessa, està programada pel dia 12 de juny.

 

La travessa en btt o gravel contempla un recorregut de 190 km amb un desnivell de 4.200m i s’ha calculat que es pugui fer en dos dies, amb un total d’unes 18 hores. Aquesta ruta també serà circular i sortirà de Montblanc per passar per l’Espluga de Francolí, Vilanova de Prades, Vallclara, Vimbodí, Passanant, Vallfogona de Riucorb, Albió i cap a Santa Coloma de Queralt, Vallespinosa, Selmella i Cabra del Camp, seguint per Barberà de la Conca, Prenafeta, Lilla, Vilaverd, Rojals, El Pinetell i La Riba, fins a Montblanc un altre cop.

 

 

En ambdós casos, es tracta de travesses molt exigents i que requereixen un gran entrenament, recorden els organitzadors, Joan Roig i David Garcia, que afegeixen que es pretén que els participants no vagin a competir sinó a gaudir del paisatge de la comarca. Qui vulgui participar-hi, s’hi pot posar en contacte a través dels correus electrònics: joanroigpalau@gmail.com per a tramitar la inscripció corrent; i gravelconca@gmail.com per apuntar-se a la travessa btt i gravel.


No obstant, tothom qui ho desitgi pot col·laborar econòmicament a través de la plataforma de micromecenatge www.migranodearena.org, així com també adquirint samarretes solidàries que es posaran a la venda més endavant.  
 
Enllaç per fer l'aportació aquí
sin_titulo.png
sin_titulo2.jpg