Visita guiada al Museu Pinacoteca, Museu de la Vida Rural i mostra de fòssils.

Visita guiada al Museu Pinacoteca, Museu de la Vida Rural i mostra de fòssils.

Situat en l’antic convent de les Germanes Dominiques, totalment restaurat.

El Museu Pinacoteca, gestionat per la Fundació Mn. Romà Comamala, en la qual podrem gaudir d’una col·lecció de pintura religiosa dels segles XVI a XIX i de les escoles catalana, espanyola, italiana i flamenca.

Recopilada per mossèn Romà Comamala, rector de Vilabella (1964-2000), durant tota la seva vida, conté més de 200 obres de temàtica religiosa, entre pintures, escultures, gravats i objectes religiosos.

La singularitat de la col·lecció, concebuda originàriament amb un objectiu catequètic, però també de gaudi artístic, rau en que està conformada principalment per obres d’estil renaixentista i barroc.

En el mateix edifici de la Pinacoteca hi trobem aquesta mostra etnològica d’eines, estris i mobiliari utilitzats en el camp català durant segles.

Consisteix en una mostra, disposada en diverses sales, les quals conformen una reconstrucció d’una casa de pagès; les habitacions, la cuina, etc. I ens mostra el relat d’una forma de vida, dura, però que sense la qual no podríem explicar la nostra història.

 

Telèfon: 
977 62 01 61
E-mail: 
ajuntamentvilabella@gmail.com
Codi postal: 
43886
Web: 
http://www.vilabella.altanet.org/?visites
vilabella_turisme_2.jpg
visita_guiada_3_vilabella.jpg