Visita guiada gratuïta al Centre d’Interpretació Tèxtil del Pla de Santa Maria

Visita guiada gratuïta al Centre d’Interpretació Tèxtil del Pla de Santa Maria
dilluns 14 novembre, 2022

El dia 27 de novembre, a les onze del matí, es podrà visitar un dels atractius de l’oferta turística del Pla de Santa Maria. Es tracta del Centre d’Interpretació Tèxtil (CIT). El Centre ocupa una de les naus de l’antiga fàbrica tèxtil construïda els anys 1916-17 per l’empresa Martí, Llopart i Trenchs.

Actualment, el Centre i el Museu Agrícola i de la Vida Rural ocupen la part rehabilitada del complex industrial. Amdós equipaments es complementen i serveixen per il·lustrar les dues formes de vida dels habitants del Pla durant el segle XX. A més, el Museu acull, entre d’altres, una exposició sobre la història del morter.

Al Centre d’Interpretació Tèxtil s’hi poden veure diverses màquines centenàries habituals en la indústria tèxtil (telers, ordidors i contínues), unes màquines que han estat restaurades per un antic treballador de l'empresa i que encara funcionen. Així mateix, el Centre posa a l’abast dels visitants informació detallada sobre la història de la Fàbrica i sobre el procés de fabricació de teixits i una sala d’audiovisuals.

Cal fer reserva prèvia de la visita a l’a.e. turismepla@gmail.com o al telèfon 977 63 00 06.

20221104_131812.jpg