Visites a les pintures rupestre del Mas d'en Llort a Montblanc

Visites a les pintures rupestre del Mas d'en Llort a Montblanc

Després de gairebé 3 anys de la darrera visita guiada als abrics amb pintures rupestres que es troben a la capçalera del barranc del Mas d'en Llort, el dia 5 de juny comença una nova ruta que es repetirà cada primer dissabte de mes i fora d’aquest dia també es podran concertar visites de grup.

La nova ruta, que portarà el nom de: Mas d'en Llort, ecosistemes de l'art rupestre, ha estat dissenyada i ofertada per la cooperativa Reboll. Reboll és una cooperativa de recent creació, que a banda d'altres serveis ambientals, té com a objectiu oferir rutes i activitats d'ecoturisme a la Conca de Barberà, i per aquesta nova ruta compta amb la col.laboració de l'Ajuntament de Montblanc i del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a través, respectivament, de l'oficina de turisme i del CIAR (Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre Muntanyes de Prades) amb seu també a Montblanc.

L'itinerari de la ruta s'inicia i acaba al Corral de la Marieta, situat a uns 500 m de Rojals. El recorregut total són uns 10 km i amb uns desnivells inferiors als 300 m que li confereixen un recorregut amb dificultat moderada però molt divers. L'objectiu principal de la ruta és, per descomptat, la visita i interpretació de les pintures rupestres dels tres abrics que es visiten, Portell de les Lletres, Mas d'en Llort i Mas d'en Ramon d'en Bessó. Malgrat això durant el recorregut d'anada i de tornada s'aprofitarà per descobrir com, entre altres,ha anat canviant el paisatge des de les pintures més antigues, de fa uns 10.000 anys, com ha anat evolucionant la vida dels nostres avantpassats des d'aquests 10.000 anys enrere, com eren els ecosistemes i la biodiversitat i els canvis que ha sofert.

Per prendre part de la visita cal reservar prèviament a través de Reboll.

L’activitat s’oferirà tots els primers dissabtes de mes i també qualsevol altre dia hi haurà la possibilitat de fer la visita per a grups concertant-ho amb antel·lació. Per les persones que participin a la ruta, dins del preu, s'inclourà una visita al CIAR.

La ruta s'iniciarà a les 9:30 i tindrà una durada d'unes 4 hores. Els tres abrics visitats, que formen part del conjunt de l'art rupestre català, declarat des del 1998 Patrimoni Mundial per l'UNESCO, constitueixen un grup on en poca distància es poden observar les dues grans tradicions culturals i estils de l'art rupestre de casa nostra, l'art llevantí i l'art esquemàtic. Això li confereix a la ruta una bona oportunitat de conèixer les societats a cavall del Paleolític final i del Neolític-Bronze, de fa entre 12.000 i 4.000 anys enrere.

 

Més informació i reserves:

Telèfon: 
Tel. 696718135
E-mail: 
info@reboll.coop
img_20210531_114021.jpg