Alt Camp

L’Alt Camp és una comarca que aplega una gran diversitat de muntanyes, planes, valls, rius, ermites, masos, llogarets perduts, pobles i viles,...

Hi ha actualment un gran corrent turístic motivat sobretot per la calçotada, cuina típica i tradicional de l'Alt Camp. També per l’atracció de l’espectacular monestir de Santes Creus el qual forma part de la reconeguda Ruta del Cister. D'altra banda, Valls és conegut popularment com el bressol dels Castells.

L'Alt Camp manté vives les tradicions populars. A Valls destaquen els Tres Tombs, la Festa de la Calçotada, la Firagost, les actuacions castelleres i les Festes Decennals de la Candela. A la resta de comarca podem gaudir del cicle de Concerts d’estiu a Santes Creus, de la Festa del Segar i del Batre a Cabra del Camp, de la Fira del Bandoler d'Alcover, de les Festes del Sant Crist al Pont d'Armentera, de l'Aplec del Loreto a Bràfim, de la Fira de Vila-rodona, de la Fira del Vent del Pla,... i de les nombroses Festes Majors locals.

Podeu visitar a Valls, la capella del Roser amb les famoses rajoles de la Batalla de Lepant, el Museu de Valls, el segon en art contemporani català, l’església de Sant Joan amb el seu espectacular campanar, al Pla de Santa Maria l'església romànica de Sant Ramon, a Vila-rodona el Columbari Romà, a Montferri l’ermita modernista de Montserrat, a Alcover el museu paleontològic de Ca Batistó, el centre d’interpretació de les torres de guaita a la Torre de la Mixarda... i tants d’altres monuments que es troben arreu de la comarca.

És el territori ideal pels amants de la natura a l’hora de practicar la vostra activitat preferida: l’excursionisme, el ciclisme, les passejades a cavall, la caça, la pesca, la cacera de bolets, etc. Per aquest motiu, s’han recuperat i mantingut de la nodrida xarxa de camins rurals i, molt especialment, els camins històrics i els senders abalisats homologats GR© PR© i SL© que transcorren per la comarca. 

Descarrega't el mapa de la comarca aquí

TURISME DE L'ALT CAMP

www.altcamp.cat

turisme@altcamp.cat

Tel. 977 60 85 60