Camí a la relliscada de Sant Miquel de Montclar des de BIURE DE GAIÀ (Les Piles)

Camí a la relliscada de Sant Miquel de Montclar des de BIURE DE GAIÀ (Les Piles)

Recorregut circular per un dels indrets més singulars de la Conca de Barberà: la muntanya de Montclar on trobarem la petjada de cavall de Sant Miquel que segons conta una de les llegendes, el sant saltà d’una muntanya a l’altra per defensar uns cristians que estaven essent atacats pels infidels per damunt de la vall del Gaià, i anà a petar de potes contra el cingle del Montclar.

 

El camí a la relliscada de Sant miquel de Montclar és una excursió circular amb sortida i arribada des de Biure de Gaià, al municipi de Les Piles, que combina el senderisme amb el descobriment dels paisatges i patrimoni més desconeguts de la comarca. Castells, ermites i llegendes són llegat i alhora testimoni de la història de la Conca de Barberà i de la vall del riu Gaià.

 

L’excursió que us proposem no és gaire llarga ni difícil, tot i que te un tram molt costerut, hi trobareu paisatges sorprenents i contrastats, amb boscos frondosos i calmats prats enfront a la feréstega muntanya de Montclar. Camins i corriols que us portaran a descobrir la torre del castell i l’ermita de Sant Miquel. Pujarem fins al cim per gaudir d’una àmplia panoràmica: des del Pirineu a la Mediterrània, sens dubte una de les millors de la comarca.

Web: 
http://www.concadebarbera.info////quefer/senderisme/relliscada.php
01_castell_de_biure_de_g.jpg